skip to main content

Instagram

instagramlogo1Het leuke aan de app Instagram is dat je heel snel mooie foto’s kunt maken met je telefoon en die eenvoudig kunt delen met de rest van de wereld. Met meer dan 1 miljoen gebruikers per maand en sterren als Rihanna die foto’s uploaden, kan niemand er meer omheen. Instagram is hot en happening!

Wat kun je met Instagram?

Vooral het mooier maken van je foto’s maakt deze app enorm populair. Dat doe je met een filter dat je – na het maken van je snapshot – over je foto heen legt. Zoals ‘Earlybird’ of ‘X-Pro II’. De meeste filters zorgen voor een ouderwetse of kleurrijke sfeer die veel mensen mooi vinden. Met een Instagram filter wordt de gewone foto die je maakt met je telefoon opeens een stuk mooier.

Waarom is het zo populair?

Foto’s maken, delen en kijken is leuk. Dat vinden in ieder geval 100 miljoen actieve gebruikers per maand. Sterren als Oprah Winfrey, Rihanna, Kim Kardashian, Nicki Minaj en Anouk posten er ook privéfoto’s op. En ook veel jongeren geven via Instagram een kijkje in hun leven. Volgens trendwatchers zijn tieners en twintigers tegenwoordig meer actief op Instagram dan op Facebook. Tegenwoordig maken zo’n 1,8 miljoen Nederlanders gebruik van Instagram, waarvan 722.000 dagelijks.

Hoe zit het met de privacy?

Let goed op! Als jouw account niet is beveiligd, kan iedereen over de hele wereld jouw foto’s zien en door een schermafbeelding te maken, kunnen ze de foto ook bewaren en bewerken. Realiseer je dus goed dat iedereen je kan volgen en je fotostream kan bekijken. Er is wel een optie om je foto’s te beschermen, dan zet je je account op slot en kun je zelf beslissen of je iemand als volger toelaat of niet.

instagram-logo-png-transparent-background-i8

Gebruik

Het gebruik van Instagram is heel eenvoudig. Het uploaden van een foto gebeurt met een klik op de knop en je kunt je foto’s onder andere koppelen aan Flickr, Facebook, Tumblr en Twitter, zodat een foto in één keer wordt gepubliceerd op alle sociale media die je gebruikt. Voeg je een locatie toe aan de foto, dan kun je hem ook inchecken op Foursquare. Instagram is zelf ook een sociaal netwerk, compleet met volgers en zoek- en verkenmogelijkheden. Alleen gebruik je in plaats van tekst bij Instagram foto’s om te laten zien wat je doet, wat je meemaakt of wat je voelt en vindt. De app is gratis te downloaden via de Apple Store of Google Play. Je kunt het ook via je computer gebruiken. Dan moet je wel ‘Instagrille’, ‘Instagram for Chrome’ of ‘Instagram Downloader’ installeren.